Hvordan får I styr på jeres arbejdsmiljøarbejde?

ARbejdsmiljøorganisation (AMO):

Det er vigtigt, at I har styr på, hvordan I skal samarbejde om arbejdsmiljøet.

Alt efter størrelsen på jeres virksomhed skal I have en årlig arbejdsmiljødrøftelse og evt. også nedsætte en Arbejdsmiljøorganisation.

regler for arbejdsmiljøsamarbejde:

Der findes relevante AT-vejledninger som beskriver, hvordan samarbejdet om arbejdsmiljø skal foregå.

Minimum en gang årligt skal alle virksomheder afholde en arbejdsmiljødrøftelse, hvor arbejdslederen i samarbejdet med de ansatte tilrettelægger det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Der gælder forskellige regler alt efter, hvor mange ansatte der er i virksomheden.

Arbejdsmiljøopgaver

I Bekendtgørelsen af Lov om arbejdsmiljø fra 25.maj 2020 står bl.a.

§ 1. Ved loven tilstræbes at skabe:

et sikkert og sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, der til enhver tid er i overensstemmelse med den tekniske og sociale udvikling i samfundet samt grundlag for, at virksomhederne selv kan løse sikkerheds- og sundhedsspørgsmål med vejledning fra arbejdsmarkedets organisationer og vejledning og kontrol fra Arbejdstilsynet.

§ 5. Sikkerheds- og sundhedsarbejdet i den enkelte virksomhed varetages gennem samarbejde mellem arbejdsgiveren, arbejdslederne og de øvrige ansatte.

Arbejdstilsynet kan komme på anmeldt eller uanmeldt besøg hos jer.

Vær beredt så I får den grønne Elite Smiley, når Arbejdstilsynet har været forbi.

Hvis du og din virksomhed er usikker på, hvilke arbejdsmiljøopgaver der skal løses, og hvordan I kan gribe opgaverne an, så lad os mødes og drikke en kop kaffe sammen.

Her kan vi tale om hvilke arbejdsmiljøopgaver, der ligger foran jer, og hvordan I kan være proaktive i forhold til at forebygge og sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø for jeres ledere og medarbejdere.

kontakt@glifbergprocesser.dk 

mobil 20213515Har du særlige ønsker?

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en snak om, hvordan vi kan samarbejde, og hvad der er behov for at styrke hos jer. Fortrolighed og diskretion er en selvfølge. Jeg holder til her.

Skriv til mig med det samme:
kontakt@glifbergprocesser.dk
eller ring:
20 21 35 15.